maandag 30 maart 2009

Punto do cruz

Gezien bij Camper in Parijs. Schoenen met een appel en een klokhuis in kruissteek.


zaterdag 21 maart 2009

Coming-out van een borduurster

Vandaag in Volkskrant Magazine een artikel van Machteld van Gelder onder de kop: Borduren is mediteren. Het stuk is een pleidooi voor borduren als rustgevende bezigheid in deze hectische en jachtige maatschappij. Waarbij opgemerkt dat het ook nog handzaam en goedkoop is. Een stuk naar mijn hart dus, maar wat ik niet zo goed begrijp is dat het stuk als een coming-out wordt gepresenteerd, de 1 nalaatste zin: "Er was enige moed en schaamteloosheid om er tegenover mijn vrienden voor uit te komen dat ik graag naast mijn naaidoos zit. Want tegenwoordig ben je als borduurster niet de ideale vrouw. De ideale vrouw van nu heet Madonna of Neelie Smit Kroes en zit niet stil met een lapje op schoot en een naald tussen haar vingers." Veel vraagtekens. Maar dan wel weer de laatste zin: "Maar die vrouw met de naald heeft wel weer iets wat veel anderen niet hebben. Rust."


vrijdag 13 maart 2009

Schoenen met kruissteekjes

Ik wacht nog op het servies met kruissteekjes, maar ondertussen zijn er wel al schoenen. Van Nederlands design! Ze worden gemaakt door Renate Volleberg. Dit is haar website. Ik ga ze toch maar niet kopen. Anders word ik net een beetje die baas die na een tijd heel erg op zijn hond gaat lijken.




vrijdag 6 maart 2009

Verrassing in de Utrechtsestraat

Toen ik nog "jong" was kocht ik mijn kleren bij Mac and Maggie, de Foxy, Corel, Sissy Boy, Part Two en The Sting. De helft bestaat niet meer en de rest vind ik tegenwoordig allemaal een beetje eentonig. Ik kom er niet meer. Maar onder leiding van lieve borduurtipgever F. toch naar de Sissy Boy Wonen in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Alwaar hele saaie grijzige kleding en interieur, maar ineens wel een heel spannend muurtje en een stapel geborduurde tassen. I'll be back.