zondag 27 september 2009

Sublime Stitching

Gisteren vond ik in de American Book Center in Amsterdam een kadootje van Sublime Stitching: "Well this ain't your gramma's embroidery!" ;-). Ook te koop bij Chronicle Books.
De vrouw achter Sublime Stitching is Jenny Hart. Chronicle Books schrijft: "Jenny Hart has inspired countless crafters to take up embroidery. She founded Sublime Stitching in 2001, the first company to introduce hip designs and fun-to-read instructions to the next generation of needleworkers. Her own works in embroidery have been exhibited and published internationally. Jenny lives in Austin, Texas where she is a founding member of the Austin Craft Mafia." Het is echt subliem.





zaterdag 19 september 2009

Er zijn twee Nick Caves!

Vandaag was ik in Rotterdam in het Boijmans voor de opening van het nieuwe seizoen. Aanleiding was de tentoonstelling Crush en de lezing van Paul Kooiker. Kooiker kondigde aan dat hij niet zo goed in was in lezingen, maar het was een verademing om weer eens iemand gewoon ontspannen te horen vertellen over wat hem drijft en waarom, zonder allerlei poespas en powerpoints. De foto's werden daardoor nog mooier.
We gingen ook voor Nick Cave. Mijn held Nick Cave. De man met de mooie donkere stem Nick Cave, die ook op het programma stond. Op zich wel gek, maar ook wel weer logisch want hij tourt rond met zijn nieuwe roman en hij past goed in allerlei Crossing Border achtige settings. Die Nick Cave was er niet. Maar wel de artist Nick Cave die sound suits maakt, een soort gebeeldhouwde pakken die ook nog geluid maken. Een teleurstelling natuurlijk, maar ook een geestige vergissing die weer heel goed past bij mijn blog. Ik houd van dingen die rond zijn.
En ik zal me nu nooit meer vergissen:




Nick Cave en Sound Suits

vrijdag 11 september 2009

De prinses op de steekjes

Wat een originele sampler ofwel merklap! De borduurster Sew'n Quilt's gebruikte de matrassen om allerlei verschillende steekjes te oefenen en te laten zien: allerlei verschillende knoopsteekjes, de tulpsteek, de dekensteek, kruissteekjes en nog veel meer.

En natuurlijk de erwt :-).