vrijdag 26 augustus 2011

Borduursels uit Mecklenburg-Vorpommern

Van borduren komt niet veel tijdens een vakantie. Maar ik was wel in een klein museum op Rugen. "Vergiss es nicht am Morgen, die Lampen zu besorgen".


En kocht een kruissteektheedoek:

'Funf sind geladen
Zehn sind gekommen
Giess Wasser zur Suppe
Heiss alle willkommen"






Borduurhek in Utrecht

Gisteren een mooi artikel in de Volkskrant van Robert van Gijssel. Het ging over een hek aan de Utrechtse Zeedijk, waar hij in het voorbijgaan ineens een kunstwerk in kruissteek zag.

"Misschien wel de mooiste straatkunst: het werk dat pas na vier keer passeren opvalt. Zag ik dat goed? Terugwandelen of fietsen en nog eens nader beschouwen. Verdomd!...... Wat staat er nu eigenlijk, denk je na de eerste ontdekking. Ga recht voor het hek staan en je kijkt dwars door de letters heen. De kreet is transparant en de zachte kleuren oranje en lichtpaars komen de leesbaarheid ook niet ten goede, al is het lettertype in kruissteek prachtig uitgewerkt. Maar als je deze straatkunst een beetje van de zijkant bekijkt, krijgen de letters body. De reepjes stof komen nader tot elkaar, de lucht ertussen verdwijnt."

Er staat: 'We live not according to reason, but according to fashion', vrij naar Seneca.




vrijdag 5 augustus 2011

Wallpaper van het Victoria & Albert museum

Ik heb altijd een mooie wallpaper op het beeldscherm van mijn PC en ik wissel ze ook af. Nu kwam ik van de week op twitter echt iets bijzonders tegen. Te downloaden in de shop van het Victoria&Albert Museum.



Kruissteekjestas van de HEMA

27 euro maar! Hij hangt bij de schoolspulletjes, of online.