dinsdag 24 april 2012

Geborduurde google doodle

Vandaag heeft Google een geborduurde doodle met een ritssluiting. Dit alles ter ere van Gideon Sundback, de uitvinder van de ritssluiting.
Otto Fredrik Gideon Sundback (Jönköping, 24 april 1880 – Meadville (Pennsylvania), 21 juni 1954) was een Zweeds-Amerikaans zakenman en uitvinder die het bekendst is vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de ritssluiting. Sundback werd geboren als zoon van de rijke boer Jonas Otto Magnusson Sundbäck en Kristina Karolina Klasdotter. Na zijn studie in Zweden verhuisde Sundback naar Duitsland, waar hij aan de technische hogeschool in Bingen am Rhein studeerde. Hij studeerde er af in 1903 en emigreerde in 1905 naar de Verenigde Staten. Aanvankelijk werkte hij daar bij Westinghouse Electric Company, maar in 1906 kwam hij in dienst bij Universal Fastener Company in Hoboken. Tussen 1906 en 1914 verbeterde hij de ritssluiting, waarbij hij voortbouwde op werk van Elias Howe, Max Wolff, en Whitcomb Judson. Zijn "Hookless No. 2" uit 1914 lijkt al zeer sterk op de moderne ritssluiting.Hij ontwikkelde ook de machines voor het maken van ritssluitingen. Sundback was in 1909 gehuwd. In 1951, drie jaar voor zijn dood, ontving hij de Gouden Medaille van de Koninklijke Zweedse Academie voor Ingenieurswetenschappen. Hij overleed op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartproblemen en werd begraven op de begraafplaats van Greendale in Crawford County, Meadville. In 2006 werd Sundback opgenomen in de National Inventors Hall of Fame. Bron: wikipedia.

zaterdag 21 april 2012

Geluk maak je zelf

Weer zoiets leuks van Club Geluk. Een trommel met een handwerkend meisje en een poes op tafel met naaigarens. Ik ga het gelijk bestellen.

zaterdag 7 april 2012

Breien en haken met Pasen

Op whip up vond ik 2 leuke knutselpatronen voor Pasen. Daar is overigens nog veel meer te vinden. Het eerste patroon zijn gehaakte paaseitjes. Het tweede patroon zijn de gebreide Bunnys van Rebecca Danger.



maandag 2 april 2012

Jurkjes Ottobredesign

Vorig jaar zag ik op de handwerkbeurs in Parijs een heel mooi babyjurkje. Het verbaasde me niet dat het patroon uit het Finse blad Ottobre kwam. De modellen zijn mooi en het werkt makkelijk, alles klopt. Ze hebben ook leuke gratis patronen op de site.




De jurkjes zijn natuurlijk weer voor de tweeling. Ik hoop dat ze ze op hun verjaardag aan kunnen.