zondag 27 januari 2013

Reclamespotje Aardgas

In Antwerpen gingen we ook naar de film, onder andere Anna Karenina. De moeite waard al is het alleen voor de kostuums. Daarvoor zagen we deze reclame. De hype rond breien en textiel is goed gebruikt in deze spot. Het laat de warmte zien van wol.

vrijdag 18 januari 2013

Madame Grès in het MOMU

In Antwerpen zag ik in het Momu de tentoonstelling over Madame Madame Grès. Zij was een couturier, die eigenlijk beeldhouwer had willen worden. Maar dat mocht niet van haar vader. Vastbesloten, beelhouwde ze daarna haar mode. Veel plooien, zonder tekening, schaar en naald. Ze plooide haar jurken op de pop.
Het is supermooi, bijna buitenaards knap hoe precies en ambachtelijk. Nog tot 11 februari te zien.

zondag 6 januari 2013

Pieter van den Boogert - What we wear

Een paar weken geleden liep ik in Haarlem even bij deze tentoonstelling binnen. Het zijn foto's van Pieter van den Boogert. Hij heeft het proces weergegeven dat kleding doorloopt van het begin tot het einde. Het is een aanklacht tegen de consumptiemaatschappij, van den Boogert vindt dat er eerlijker marktwerking moet zijn wereldwijd. Het is een drieluik. De eerste foto's zijn gemaakt in Bangladesh waar veel van onze kleding wordt gemaakt. Het tweede deel is in Nederland en toont waar wij kleding kopen. Het derde deel is in Afrika waar onze gebruikte kleding naar toe gaat. Een interview met Pieter van den Boogert in Humana onder deze link. Het is de moiete waard, nog tot en met 9 februari.