zaterdag 21 februari 2009

Drie dagen knettergek

Het is dit weekend borduurfeest in Zwolle: "Tijdens de 6e februari-editie kunt u wederom genieten van vele stands op het gebied van verschillende handwerk- en textieltechnieken zoals borduren, breien, vilt, naai- en borduurmachines, hardanger, kantklossen, kralen en veel meer."
Ja de handwerkbeurs!
Op weg naar Zwolle moest ik me al wild verdedigen bij Amsterdam Rai om in de trein te komen waar dames uitkwamen die zo snel mogelijk naar de huishoudbeurs moesten. In Zwolle hoefde dat niet maar eenmaal binnen was het werkelijk niet mogelijk om tijdens het spitsuur te "genieten" van alle borduurpracht die maar 2 keer per jaar bij elkaar te zien is. De fans stonden elkaar te verdringen bij alle bakken met patronen, vilten kaboutertjes en fournituren. Ik kon over de hoofden lopen.
De workshop "kruissteekjes mooi aan de achterkant", was leuk en nuttig (zo'n achterkant als van een borduurwerk als dat van jou heb ik nog nooit gezien! :-() en werd toepasselijk gegeven in een soort boxring. Dat lokte er makkelijk toe uit dat een dame uit het belangstellend publiek gewoon de instructies even uit mijn handen trok met de mededeling: "mag ik even kijken".
Nee volgende week gewoon weer rustig 1 op 1 naar de winkeltjes in het centrum van Amsterdam.

Geen opmerkingen: