vrijdag 4 maart 2011

Borduurmuseum in Barneveld


Barneveld heeft een borduurmuseum. In een pand aan de Espeterweg 7 hangen vijfhonderd borduurwerken van verzamelaar Rien van den Brand uit Barneveld. Het museum is uniek in Nederland.
De totale collectie van Van den Brand bestaat uit ruim tienduizend werken die hij samen met Ad van de Bruinhorst en Thera van Milligen heeft verzameld voor het nageslacht.
Het museum is het gehele jaar open op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Voor 3,75 euro krijgen bezoekers een kop koffie of thee en een koek bij de bezichtiging.
Groepen kunnen ook op afspraak naar het museum. Zij kunnen contact opnemen met Thera van Milligen via 0342-492273 of Rien van den Brand via 06-25285394. ,,Mensen hoeven ook niet meer met hun borduurwerkjes naar de rommelmarkt. Wij geven ze een tweede kans in het museum! Ze kunnen contact met ons opnemen'', aldus Van den Brand.

Foto Hans Verhorst EBU

1 opmerking:

Benny oltwater zei

Wij hebben geweldig genoten in het museum, mijn vrouw van de borduurwerken en ik van mijn mijn vrouw, omdat ze zo genoot.De vele door mijn vrouw gemaakte borduurwerken staan op http://picasaweb.google.nl/oltwater.benny5
Groeten Rikie Oltwater- Langelaar Werf 8 Eibergen