zaterdag 30 juli 2011

Artzuid en Dhiradj Ramsamoedj

In Amsterdam Zuid kun je nu genieten van een prachtige beeldententoonstelling ARTZUID 2011. Deze vindt plaats van 27 mei tot en met 28 augustus 2011. In samenwerking met Amsterdamse instellingen, zoals het Stedelijk Museum en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten presenteert vooraanstaand schrijver en kunstenaar Jan Cremer zijn sculpturale – THE WORLD AROUND, EQUALITY IN DIVERSITY. Wederom vormen de monumentale lanen van Plan-Zuid van architect H.P. Berlage en de in de jaren negentig ontworpen plantsoenen van landschapsarchitect Michael van Gessel het unieke podium voor 50 beelden van internationaal gerenommeerde kunstenaars. De sculpturen worden getoond in het decor van de bijzondere architectuur van de Amsterdamse School. De route wordt verlengd naar de Zuidas.

Het is daar een feest. Dit beeld is van textiel en is gemaakt door Dhiradj Ramsamoedj.
Het heet Mighty Man. Hij maakt mensfiguren, niet uitgesproken, maar als mysterieus wezen. "Zo leren mensen ook beter, naar zichzelf kijken, ze zijn vreemden voor elkaar. " Volgens de kunstenaar zou de mens, geen ogen, oren of een mond moeten hebben. Dan is er vrede, want via de zintuigen komt er kwaad bij ons binnen. En zo verspreiden we het weer.

Het is een heel mooi beeld. Maar ik ben het niet eens met de stelling van de kunstenaar. Want dan zouden we het beeld niet kunnen zien.Geen opmerkingen: