zondag 28 februari 2010

Weer naar Zwolle

Gisteren was ik naar de handwerkbeurs in Zwolle. Ik schreef daar vorig jaar al over, drie dagen knettergek. Mijn eerste reactie nu was weer: Ik wil onmiddellijk naar huis. Maar blij dat ik toch gebleven ben. Je doet altijd een paar ontdekkingen en het is met deze hobby toch echt noodzakelijk om de zijde en wol in je hand te houden en de kleuren goed te kunnen bekijken. Dat kan (nog) niet op internet. Ik zag bijvoorbeeld prachtig Russisch borduurwerk hangen en nu blijkt dat atelier het Haantje workshops geeft gebaseerd op Russische borduurtechnieken:
- Borduren met dubbelzijdige rijgsteek (één van de oudste borduurtechnieken in Rusland). De voor- en achterkant zien dan precies hetzelfde uit. Dit is te bereiken door op een bepaalde manier te borduren
- Borduren met kettingsteek in combinatie met platte steek. Deze borduurtechniek komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Rusland (Karelië).

Alleen vreselijk jammer dat deze workshops en tentoonstellingen in onbereikbare plaatsjes gegeven worden.

Een tweede ontdekking was de de wol van Trikoo. Een webwinkel met biologische wol en katoen, en echt ik heb in tijden niet zulke mooie wol gezien.

Dan nu de tips om een handwerkbeurs te overleven:

1) ga niet te vroeg of op zondag als veel handwerksters in de kerk zitten
2) ga met leuke mensen zodat je ervaringen kunt uitwisselen en elkaar tips kunt geven
3) maak gebruik van de mannen wc zodat je niet een kwartier in de rij hoeft te staan
4) bedenk vantevoren wat je per se wilt zien.


2 opmerkingen:

Ingmar zei

Vooral die derde tip zal ik ter harte nemen ;-)

Ik moest deze week nog twee keer aan je denken:
1. Ik zag deze link op twitter langskomen: http://www.sublimestitching.com/sexylibrarians.html

2. Een beroemd archivaris schreef in een e-mail over een stuk dat we aan het schrijven zijn: "Waar de macht is, ontbreekt daarvoor de visie, waar de visie is, ontbreekt de macht. (Als ik kon borduren, zou ik dit in kruissteekjes vereeuwigen en in een mahoniehouten lijstje vatten)."

Elza zei

Prachtige tips over zwolle, wij hebben ook gebruik gemaakt van de heren wc en nog een tip bestel van te voren je kaartje via internet.
Scheelt ook weer een rij.
Groeten ELza.