zondag 18 september 2011

Rode loper, banner met kruissteekjes

Kunst en cultuurdagen Amsterdam Oost, 24 en 25 september 2011
Het laatste weekend van september kunnen alle bewoners van Amsterdam Oost genieten van de culturele rijkdom van dit fraaie stadsdeel. Twee dagen lang zijn er mooie, ontroerende, leuke en interessante programma’s te zien. Theater, dans, lezingen, beeldende kunst, rondleidingen, exposities: het is er allemaal.

Open Huis culturele instellingen Amsterdam Oost
Veel culturele instellingen houden open huis. Met een mooi programmaboekje kunt u van tevoren uitzoeken wat u graag wilt meemaken. Houdt u van activiteiten, dan kunt u de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops of de wijk verkennen door u op te geven voor een kunstzinnige rondleiding.

Zaterdag 24 september 2011
Een klein voorproefje kunnen we u al geven. Alles natuurlijk onder voorbehoud. We starten rond 15.00 uur met een feestelijke opening op het Javaplein. Een kleine optocht, hartverwarmende speeches, een theatrale act? U zult het zien op deze laatste zaterdag van september. Na de feestelijke opening gaan culturele instellingen al van start met hun programma’s. Op en rondom het Javaplein houden wij de feestelijkheid nog een paar uur in volle gang.

Zondag 25 september 2011
Van het puntje van IJburg tot de verste uithoek van de Watergraafsmeer kunt u kunst en cultuur ontdekken in Amsterdam Oost. Aan de hand van de kaart, het programmaboekje en het totaaloverzicht kunt u de programma’s van uw voorkeur uitzoeken.

Thema: de verandering

De culturele sector is volop in beweging. Als cultureel festival willen wij des te meer duidelijk maken dat kunst en cultuur belangrijk is. Bezuinigingen zijn niet leuk. Toch zet het aan tot creatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden. De Rode Loper kijkt uit naar verdere samenwerking met De Open Atelierroute (pas in 2012 echt gecombineerd) en de Food Night.Geen opmerkingen: