zondag 2 november 2008

Jan De grote Kleinvakman

Borduren met de hand is voor mij een ongoing process. Pas als er een deel op de stof staat weet ik hoe het verder moet en welke kleuren daarbij horen. Op internet kopen is dan niet een heel gelukkige optie. Is een kleur precies de kleur? En hoe langt duurt het dan voordat de garens in de bus vallen?
Gelukkig is het in Amsterdam nog mogelijk om dan op de wenken bediend te worden. Jan De grote Kleinvakman is een fantastische fourniturenwinkel op de Albert Cuypmarkt. Hier vind ik alle soorten borduurgarens, linten, naalden en stof. Maar daar blijft het niet bij, er worden in de gezellige TL-buisdrukte ook tientallen scharen, duizenden ritsen, naaipatronen (waar vind je die nog?), breibenodigdheden, appliques en andere hebbedingetjes verkocht.
Je mag bijna alles zelf pakken, in je handen houden en bekijken. Nu alle fourniturenwinkels in Amsterdam 1 voor 1 verdwijnen is Jan zoals de zakjes claimen inderdaad "het Paradijs". "Voor hem en haar" staat er dan verder nog. Maar veel hems heb ik daar nog niet gezien.Geen opmerkingen: